Blog

//

1001 Kefe Bt.

A drótkefe nem csak rozsda ellen kiváló eszköz

A drótkefe nem csak rozsda ellen kiváló eszköz

A drótkefe egyike azoknak az eszközöknek, amiket különböző felületek megtisztítására használnak. Az iparban, háztartásban egyaránt nagy hasznát veszik.

Kefe készítésben a színvonalas termékek előállítását tűztük ki a követendő célnak. A kefegyártásba nem csak úgy belecsöppentünk, a vállalkozás az 1900-as évek eleje óta családi üzlet, amit még drága nagyapánk alapított. Ő volt az, aki letette a ma is sikeresen működő kefegyártó cég alapjait. Az Ő nyomdokain haladva fejlesztettük a kor igényeihez igazodva a termék porfóliónkat, kiegészítve modern technológiákkal és széles körben alkalmazott alapanyagokkal is. Eredetileg az organikus jelenti a termékeink alapját, de a természetes alapanyagok mellett a szintetikus változatokat is használjuk.

Kefe, drótból és fából

A hagyományos kefék, amiket a legtöbbször kézbe vesznek, fából és valamilyen állatszőrből készülnek. Ezzel szemben az acél drótkefében az állatszőrt drót helyettesíti. A drót természetesen nem alkalmas a megszokott feladatokhoz, nem lehet vele cipőt tisztítani, hajat fésülni vagy zöldséget előkészíteni. Mire jó tehát egy ilyen anyagból gyártott kefe?

A felületek megtisztítására használják ott, ahol erős dörzsölő hatásra van szükség anélkül, hogy a felületet magát felsértené a  kefe. A hagyományos drótkefének fa teste van és acél sörtéi. Az ilyen erős sörtékkel a rozsda réteget fém eszközökről, alkatrészekről eredményesen el lehet távolítani. Azokon a felületeken, ahol a dörzspapír nem bizonyul elégnek, a kefe hatékonyabb eszközként alkalmazható. Nemcsak a rozsda, de a különféle szennyeződések eltávolítása is sikeres és kevesebb fáradtságot igényel egy drót sörtés kefével.

A kefék több méretben készülnek, nyéllel vagy anélkül, akár hajlított formában is, annak érdekében, hogy a nehezen elérhető helyeken is dolgozni lehessen velük. Amellett, hogy tisztításra kiváló eszköz, a drótból készült sörtékkel lehet érdesíteni is olyan felületeket, amiknek erre alkalmas anyaga van.

Kefék kézi, gép vagy bevonatos változatban

A kefe kétféle módon használható, gyártanak kézi drótkefét és gépi drótkefét is. Az acél sörték készülhetnek csak acélból vagy kaphatnak bevonatot is nylonból, rézből vagy acélból. A kisebb felületekhez elegendő a kézi eszközt elővenni, de a gépi változat már nagyobb lélegzetű munkákhoz való. Az automata eszközökbe is gyártható drótszőrű kefe, aminek is nagyobb lesz a hatékonysága.

Az acél kefék egyik ismert változata a sárgaréz szálakkal készült kefe. Ezt a típust speciális környezetben szokás használni, mégpedig ott, ahol valamilyen okból tűzveszély, robbanásveszély kockázata áll fenn. Rézből készült kefét alkalmaznak fegyverek csövének belső tisztításához is. A réz ugyanis nem szikrázik. Természetesen fa vagy műanyag kefenyél illik hozzá, ami tovább növeli a biztonságot, csökkenti a balesetveszély kockázatát. Mivel a réz puha, kényes felületekhez, ékszerekhez is ilyen kefét használnak.

Az egyszerűbb ház körüli munkákhoz is jó ha van drótkefe kéznél. Festéket ledörzsölni, rozsdát eltávolítani például egy kerítésfestés előtt mindig jól jön. Rendbe hozni a régi kerti szerszámokat vagy kipofozni a régóta várakozó kerékpárt szintén ilyen kefével ajánlott.

A megrendelőink döntik el, hogy mire van szükségük, mi pedig a legjobb tudásunk szerint és a rendelkezésünkre álló eszközparkot alkalmazva megtervezzük és el is készítjük a keféket, ecseteket. A gyártás mellett a felújítás és az átkötés is megrendelhető tőlünk. A termékeinkről és a szolgáltatásainkról is adunk tájékoztatást, illetve ajánlatot a honlapunkon megadott elérhetőségeink egyikén. Keressen minket bizalommal!

Telefon:+36-1-322-7344
E-mail:1001kefe@gmail.com