Blog

//

1001 Kefe Bt.

A kefe készítés kétféle módja

A kefe készítés kétféle módja

A kefe készítés technológiája a sorozatgyártáshoz és az egyedi igények kiszolgálásához is alkalmas. Hagyományos vagy modern módszerekkel is készülhet kefe.

A kefe gyártás technológiája

A kefék, ecsetek és partvisok vagy seprűk, minden olyan eszköz, ami nyélből és sörtéből áll, valamilyen, speciális módon készül. Az alapanyagok felhasználásával és a gyártás folyamatainak megtervezésével és kivitelezésével áll össze maga a termék.

A keféket egyrészt hagyományos módszerrel, másrészt pedig a legújabb technológiák bevetésével is el lehet készíteni. Vegyük egy kicsit nagyító alá azt, hogy mit jelent a tradicionális kefe gyártás folyamata és az minden tér el a korszerű kefe készítés lépéseitől!

A megszokott módon így készülnek a kefék

A kefe korábban kizárólag természetes anyagokból készülhetett. Ez a növényi és az állati eredetű alapanyagok felhasználását jelentette.

Az anyagokat formázni kellett vagyis a kefe testét kivágták, faragták, finomították. A söréket kiválogatták, összekötötték, a kefe egyes részeit pedig egymáshoz illesztve rögzítették. Természetesen a hagyományos kefe gyártás folyamatában a kézi munka dominált, szinte minden munkafázisban. Kézzel ellenőrizték az alkatrészek és a kész kefék állapotát is.

Tetten érhető minimális gép munka, de az automatizálás mértéke korlátozott, és általában csak az alapvető gépek jelenlétére vonatkozik, mint amilyenek a vágó- és formázógépek.

A korszerű munkafolyamat lépései

A sertés, ló vagy nyúlszőr, a fa mellett megjelenik a mesterséges alapanyagok, műanyagok használata is. A modern kefe gyártásban a szintetikus anyagok dominálnak, mind a sörte, mind a kefe test tekintetében.

A korszerűsítés a kefe gyártásban oda vezetett, hogy a gépek segítik az ütemezett gyártást, amely optimalizálja a termelési folyamatot és minimalizálja az időveszteségeket. Ez nemcsak a gyártásra vonatkozik, hanem a szállításra, csomagolásra, a minőség ellenőrzésére is.  Egyszerre nő a gyártási hatékonyság, csökkennek a hibák, és lehetővé válik a magasabb minőségi szabványoknak való megfelelés. A vágás és formázás például a gyártógépeken előre beállított paraméterek alapján történik.

A modern technológia a tervezés fázisában is jelen van, mert CAD-szoftvereket alkalmaznak a kefe tervezésére, ami pontosabb és gyorsabb tervezői munkát tesz lehetővé.

A mai, modern kefe gyártásra már az jellemző, hogy szinte teljesen automatizált. Gépek és robotok végzik a fő gyártási lépéseket, egészen az összeszerelésig. Természetesen az egyes műhelyekben, gyárakban tetten érhető vegyes, kézi és gép technológia alkalmazása is. Ez teljes mértékben a végtől, illetve annak a vásárlói igényekre való reagálásától függ.

Kefe megrendelésre

A keféket különböző célokra, eltérő területekre is készíthetik, attól függően, hogy mi az a konkrét feladat, amit csak egy megbízható kefével lehet jól csinálni. Az új terméket szerezze be közvetlenül a gyártótól, az az tőlünk, ha biztosra szeretne menni! Miért jó döntés megrendelni és nem megvásárolni az új keféket? A családi vállalkozásunk a kefe gyártást egyedi igényekre szabva is el tudja végezni.

A termék portfóliónkban szerepelnek az általános használatú kefék és ecsetek, hétköznapi, ipari, sőt művészi területre is tudunk terméket gyártani. A megrendelt termék minden tulajdonságát a gyártást megelőző egyeztetésen tisztázzuk. A termék határidőre elkészül, majd a megbeszélt időpontban át is vehető, akár egy darabra, akár ezer darabra szól a megrendelés. A honlapunkon szerepel minden elérhetőségünk, vegye fel a kapcsolatot a munkatársunkkal!

Telefon:+36-1-322-7344
E-mail:1001kefe@gmail.com