Blog

//

1001 Kefe Bt.

Az ecset gyártásban művészet és szakmunka is szerephez jut

Az ecset gyártásban művészet és szakmunka is szerephez jut

Az ecset gyártásra azóta szükség van, hogy a festékhasználattal összefüggő tevékenységek léteznek. Az ecsetek művészek és szakemberek alapvető eszközeit jelentik.

Mi az ecset?

Az ecset olyan eszköz, amit festék felhordására használnak. Különböző felületekre, például szoba falára, vászonra, fém kerítésre vagy fa ablak keretre is kerülhet különböző állagú és összetételű festék. Egy jól megválasztott ecsettel nemcsak színt lehet adni a felületnek, de texturált felszínt is lére lehet hozni és persze műalkotás is készülhet. A konkrét céltól függően lehet esztétikai, művészi, illetve funkcionális célja is annak, ha valaki ecsetet vesz a kezébe.

Milyen szakmákban használnak ecsetet?

Az előző leírásból következik, hogy az ecsetet, mint eszközt több területen is használják. Több szakmában sem lehet értékelhető munkát végezni valamire való ecset nélkül. A festők ecsettel készítik képeiket, de ecsetet használnak más művészeti ágakban is, például a kerámia készítők vagy a textilfestők is.

A gyakorlati életben a szobafestők, bútorasztalosok, de a fodrászok, sminkmesterek és a cukrászok is ecsettel dolgoznak és még sorolhatnánk. Ez a sokféle méretben, formában készülő hasznos kis eszköz képes gyorsan festékréteget juttatni egy falra vagy kifinomult díszítést varázsolni egy esküvői tortára.

Milyen ecsetek készülnek?

Az egyes szakmáknak megvannak a maguk ecsetei. A szobafestők festéshez, mázoláshoz is más eszközt vesznek elő a táskájukból. Kör alakú ecsetet a sarkok festéséhez,vékony fejű ecsetet a radiátorokhoz vagy ferdén vágott típust az ablakokhoz.

A festőművészek lapos ecsetet használnak a nagyobb felületek színkitöltéséhez,többféle módon használható, vágott végű ecsetet a kontúrozáshoz vagy ovális fejű eszközt a domborulatok és ívek megfestéséhez.

Milyen a jó ecset?

Ahány mozdulat, annyiféle ecset kellhet a feladathoz, ezért körültekintően kell ecsetet is választani. Az eszköz legalapvetőbb tulajdonságai közé tartozik az ecset minősége, anyaga, mérete, formája, illetve fajtája.

Falfestésnél a szintetikus szőr előnyös a foltmentes festékfelhordáshoz. Az állati szőrrel készült ecset jobban beszívja a festéket, így kevesebb mártogatással, gyorsabban lehet vele haladni. Az ecsetfej sűrűsége is mérvadó, mert a tömörebb ecset több festéket vesz fel, de finomabb munkához nem ideális. Az ecsetfejet alkotó szálak rugalmassága és hosszúsága is lényeges, mert hatással van a festékfelvételre, az alaktartásra és arra, hogy milyen nyomot hagy maga után az ecset.

A művészi célokra készült ecsetek festék típus és festési technika alapján is készülnek. Az ecseteket számokkal jelölik, az alapján, hogy milyen méretűek. 0 és általában 26 között kapnak számozást, amit az ecset szárán tüntetnek fel.

A kefe és ecset készítésre szakosodott cégünk támogatja azokat a szakmákat, amik a festékek, színek használatával hoznak létre hasznosat vagy éppen művészi értékkel bíró alkotást. A kefe termékek készítésének minden lépését jól ismerjük, a hagyományos technológiák mellett a fejlesztésekre is igent mondtunk. Az eredmény egy széles vásárlói igényeket kiszolgáló termékportfólió.

A mesteremberek szívesen dolgoznak olyan eszközökkel, amik jól beváltak és egy ecsetet vagy kefét örömmel használnak ameddig csak lehet. Nekünk az a feladatunk, hogy hosszú élettartammal bíró, elsőrangú termékekkel segítsük a szakemberek munkáját. A megrendelhető termékeinkről szívesen adunk tájékoztatást az érdeklődőnek. Lépjen kapcsolatba velünk a honlapunkon szereplő elérhetőségeink egyikén minél előbb!

 

Telefon:+36-1-322-7344
E-mail:1001kefe@gmail.com