Blog

//

1001 Kefe Bt.

Háztartási kefe: az üveghez, a cipőkhöz és a hajtincsekhez

Háztartási kefe: az üveghez, a cipőkhöz és a hajtincsekhez

A háztartási keféből minden háznál szükség van pár jól sikerült darabra. Ebből a hasznos eszközből is a jobbfélét érdemes választani.

A keféknek számos típusa létezik, többféle feladatra is készítenek az iparban, a mezőgazdaságban és a háztartásokban rendszeresen használt termékeket. Mindegy, hogy hol és milyen feladata van egy kefének, mindig lényeges, hogy azt igazán jól tudja elvégezni. Ehhez a kefe gyártásakor felhasznált alapanyagok és a gyártás technológiája is hozzájárul. A kefe teste és a maga a sörte is legyen strapabíró, időtálló, ami nem esik szét azonnal, rövid használatot követően. 

A háztartásban olyan kefékre van szükség, amik állandó és megbízható eszközei tudnak lenni a takarításnak, tisztításnak, ápolásnak is. Súrolás, fésülködés, zöldségmosás, cipőápolás vagy üvegtisztítás egyaránt elvégezhető, ha egy jó kefe is van hozzá kéznél.

A cipő pucolás kefe nélkül nem megy

A cipő sokat elárul a viselőjéről. Milyen a stílusa, a színe, mennyit ér, új, elnyűtt, tiszta vagy elhanyagolt. A tiszta, ápolt cipő pozitív benyomást kelt és a viselőjére nem vet rossz fényt. A cipő tisztításnak megvan a maga pontos rituáléja. Könnyű kárt tenni egy lábbeliben, ha meggondolatlanul használjuk hozzá a cipőtisztító eszközöket és anyagokat.

A cipő kefe alkalmazása a kényesebb, drágább cipőkhöz ajánlott, mint amilyen a valódi bőr vagy pedig a velúr, de a lakk is könnyen karcolódik. Minden évszakban éri valamilyen szennyeződés a cipőt a sótól kezdve a poron át a sárig. Az érzékeny anyagokat nem szabad nedvességnek kitenni vagy durván dörzsölni. Egy jó cipő kefe és az óvatos mozdulatok azonban megteszik a hatásukat. A hatékony kefe nem karcol, nem sérti fel a cipőt, de a szennyeződést kikeféli a lábbeli felső részéből. A lószőr vagy a növényi rostból készült változat is tökéletes választás.

Üveghez is kefét ajánlunk

Haladjunk az előszobából a konyha felé! A kisebb és nagyobb üvegek elmosogatása nem ütközik problémába, ha az üveg nyaka, szája elég nagy méretű. Ellenkező esetben a jól ismert üvegmosó kefe lesz az, ami hatékony segítséget kínál ehhez a típusú házimunkához.

Az üvegmosó kefe több méretben készül, mindegyik ugyanolyan, hosszúkás, az egyik felén körben sörtékkel. A tejes üveghez, az üdítőshöz is ideális. A tea, tej, turmix ott ragadt szennyeződéseit is szépen eltávolítja, amire az öblítés vagy a mosogatógép sem képes.

A hajtincsek ápolásához a hajkefe is nélkülözhetetlen

Fésűből és hajkeféből is több fajta létezik. Hajhosszhoz, hajtípushoz is a megfelelő fésűt, illetve kefét kell a fésülködő asztalon tartani. A tincsek ápoltak, erősek, szépek maradnak, ha a fésülés természetes sörtéjű kefével történik meg. 

Az antisztatikus,  természetes anyagú keféktől nem válnak elektromos töltésűvé a hajszálak, gyengédek a fejbőrhöz, nem tépik a hajszálakat. Rövidebb, vékony szálú hajhoz kisebb méretű kefe ajánlott, ovális formában, a dúsabb, hosszabb tincsekhez pedig nagyobb kefe, hosszabb sörtékkel és szögletes kefetesttel.  A göndör hajhoz viszont a ritkás fogú fésű illik, ami  nem húzza a tincseket és a göndörséget sem zilálja szét. A minőségi kefe a rendszeres tisztítás mellett évekig bírja, nem törik el és nem hullatja a szálait sem. A hajszálakat és szöszöket el kell távolítani, de anélkül, hogy a kefét sokáig vízben áztatnánk.

A kefe gyártás évtizedek óta meghatározó tevékenysége a családi vállalkozásunknak. A háztartási kefék terén is az igényeket kiszolgáló, töretlen színvonalú termékekkel tudnak számolni a vevők. Keressen minket bizalommal és ismerje meg a termék kínálatunkat!

Telefon:+36-1-322-7344
E-mail:1001kefe@gmail.com