
Higiénia és minőség a gyártási folyamatokban
A kefék munkáját több területen is nagyszerűen ki tudják használni. Az ipar automatizálása elhozta a gépesített gyártás korszakát, ennek köszönhetően pedig megnyíltak a lehetőségek a vállalkozások előtt. A gyártósorokra szerelt gépekkel időhatékonyabb folyamatokat tudnak teljesíteni, precízebb munkát végezni és ezzel több profitot termelni.
A kefék is helyet kapnak egy automatizált gyártósoron, mint a gépek elemei, de természetesen emellett használnak kézi keféket is. Az élelmiszeripar az egyik olyan terület, ahol mindkét típusú kefe, a kézi és a gépi egyaránt jelen van és hozzá tud járulni a gyártási folyamatok sikereihez.
Az élelmiszeripar keféi
Az élelmiszeripari kefék egy speciális csoportot képviselnek a kefék világában, mert meg kell tudniuk felelni bizonyos, extra elvárásoknak is. Ezek az elvárások visszavezethetőek arra, hogy a higiéniai és élelmiszer biztonsági szempontból érzékeny területről van szó.

A konkrét helyszín környezeti adottságai és a kefék feladata olyan szempontok, amiket alapul kell venni, mielőtt kiválasztják a konkrét terméket. Egyes kefék az élelmiszer előállításának, előkészítésének folyamataiban vesznek rész, de többnyire takarításhoz, illetve a higiéniai előírások betartásához alkalmazzák őket.
Az élelmiszeripari keféknek éppen ezért olyan alapanyagra van szüksége, ami az átlagosnál ellenállóbb. A fa, mint alapanyag itt nem jöhet szóba, helyette tartós és ellenálló műanyagból készül a kefék nyele. A kefék sörtéje szintén nem természetes eredetű anyag, helyette erős poliésztert használnak, ami hőálló és jól bírja a fokozott igénybevételt is.
Az élelmiszeripari kefék akkor felhasználóbarát eszközök, ha ergonomikus kialakítást kapnak, ennek köszönhetően nem csúsznak, stabilabb fogást tudnak nyújtani minden környezetben. A kefékhez indokolt a korszerű alapanyag használat, mert nem megengedhető a gyors amortizálódás. A rozsdásodó, megvetemedő, könnyen elázó vagy törést szenvedő alapanyagok nem alkalmasak az élelmiszeripari felhasználásra.
A keféknek ideális a poliészter, műanyag alap, mert ezeken az anyagokon nem vagy kevésbé tudnak megtelepedni a baktériumok és a tisztán tartásuk is sokkal egyszerűbb, ellentétben például a fa nyelet kapott, természetes állatszőrrel gyártott kefékkel.
A műanyag alkalmas arra is, hogy melegen való tisztításhoz vegyék elő, egy ilyen kefét például sütők takarításához is ajánlani tudunk. A modern kefék további előnye, hogy erősebb termékekkel is fertőtleníthetőek vagyis ugyanolyan biztonságosan lehet őket használni hosszú távon.
Rendeljen méretben, formában, alapanyagban is megfelelő kefét!
Kefegyártás régen és ma, ugyanazon a színvonalon

A kefegyártásban kiemelkedő színvonalat képvisel a cégünk, ami több generáció óta jelen van a hazai piacon. A kefék tradicionális előállítását már évtizedek óta gyakoroljuk és tökéletesítjük, de nyitottunk a korszerű kefegyártási technológiák felé is és a modern alapanyagok használata elől sem zárkózunk el.
A kefékre szükség van számos területen, ezek az eszközök pedig fontos feladatot látnak el, ezért azt is alaposan meg kell fontolni, hogy milyen terméket és honnan szerez be valaki. A megrendelésre gyártott termékek magas minőséget képviselnek a tömeggyártott kefékkel szemben, ezért egyértelműen jó választásnak számítanak.
Amennyiben kefe rendelést tervez, ajánljuk a figyelmébe a mi szolgáltatásainkat. Lépjen kapcsolatba a cégünkkel és kérjen személyre szóló árajánlatot kefe gyártásra! A honlapunkon megadtuk a céges elérhetőségeket, keressen minket bizalommal!