Blog

//

1001 Kefe Bt.

Ipari körkefe: formák és funkciók

Ipari körkefe: formák és funkciók

Az ipari kefék a termékkínálatunk gerincét képezik. Olyan kefékről van szó, amiket gépek, berendezések alkatrészeként építenek be és használnak.

A kefék olyan eszközök, amiket csoportosítani is tudunk, elsősorban az alapján, hogy milyen célra és milyen területen használják őket. A legáltalánosabb felhasználásra szánt termékek között a háztartási keféket lehet említeni. Ha azt halljuk, hogy kefe, akkor a súrolás jut az eszünkbe, a háztartásban is erre a feladatra használjuk a cipőkefét, a zöldség, az üveg, a padló tisztítására tervezett keféket vagy akár a körömkefét is.

A kefék súrolásban kiemelkedő teljesítménye persze egyéb területen is nagyszerűen kamatoztatható. A mezőgazdaságban főleg zöldségek, gyümölcsök tisztítását végzik a nagy méretben és változatos formában gyártott kefékkel. Az ipari kefék szerepe már némileg árnyaltabb, hiszen több területen is hasznukat lehet venni ezeknek a termékeknek.

A kefék feladata az iparban

Az ipari kefék egyik ismert képviselője az ipari léckefe. Az ipari léckefe egy speciális típus az a kefe, amit nem a megszokott súrolási, tisztítási feladatokhoz használnak, hanem akár szigetelésre is. A kefetömítéseket ajtók alsó részére rögzítik, ahol megakadályozzák, hogy az ajtórésen keresztül bejusson a por, illetve a levegő. A kefe általában valamilyen műanyag vagy alumínium profilból és mesterséges kefeszálakból készül. A kefecsík útját állja a huzatnak, a rágcsálóknak, ezáltal pedig sokkal komfortosabb, tisztább benti környezetet tud fenntartani. A rugalmas tömítésekként viselkedő kefe több fajta ajtóhoz, bejárathoz is felszerelhető.

Az ipari vagy műszaki kefék is készülhetnek fa testtel, állati vagy növényi eredetű szőrrel, de sok a műanyagból gyártott kefetest is.

Kefe kör formában

A léckefék mellett szintén gyakran megjelennek az ipari körkefék is. Fontos elkülöníteni a kör és a henger formát kapott keféket. A henger formát leginkább adagolásra, tisztításra tudják alkalmazni a gyártás, előkészítés területén.

A kerek kefékkel gyakran találkozni takarítógépek, berendezések alkatrészeként. A padlótisztításra tervezett gépeknek ilyen kefék segítenek a padlósúrolásban. A motor mozgatta kefével hatékonyabban lehet elvégezni a padló felületén keletkezett szennyeződések eltüntetését. Népszerű típus, mert egyszerű karbantartani, nem kerül sokba és nem okoz csalódást a teljesítményében sem.

Kefe henger formában

A takarítógépek keféi nemcsak körkefék vagy tányérkefék lehetnek, hanem hengerkefék is. A tányérkefe előnye, hogy jobb tisztításra képes, mert a kefenyomás erőteljesebb. A hengerkefe nagyobb fordulatszámot produkál, ennek köszönhetően a seprést is elvégzi, nem csak a felmosást. Az úgynevezett nedves seprés azonban nem képes helyettesíteni az eredeti, száraz seprés eredményességét, de kevesebb szennyeződés esetén használható.

A kefék megvásárolhatóak már legyártott, kész állapotban üzletekből, de meg is rendelhetőek. A kefegyártás megrendelése abban az esetben indokolt, ha olyan kefére van szüksége a megrendelőnek, amit a kereskedelemben nem lehet kapni. 

Kefékből tervezünk és gyártunk háztartási, ipari, mezőgazdasági keféket, de bizonyos szakmáknak is ki tudjuk szolgálni az igényeit, ha keféről van szó. A kefekészítés elismert tradícióira építjük a termék porfóliónkat, de természetesen nyitunk a korszerűsítés felé is. Eredeti és mesterséges alapanyagokat egyaránt használunk a kefékhez, a célnak és funkciónak megfelelő anyagból készítjük el a megrendelt terméket.

A sikeres termékrendelés érdekében vegye fel velünk a kapcsolatot és egyeztessen a részletekről a kollégáinkkal!

Telefon:+36-1-322-7344
E-mail:1001kefe@gmail.com