Blog

//

1001 Kefe Bt.

Miből készítik és mire használják a mezőgazdasági keféket?

Miből készítik és mire használják a mezőgazdasági keféket?

A mezőgazdasági kefe egyike azoknak a kefe típusoknak, amiknek a használatával időt lehet spórolni.

A mezőgazdaságban a napi folyamatok az állattartás és a növénytermesztés köré fonódnak. Az állatok ellátása, az állomány növelése gépek és eszközök komplex felszerelését követeli meg. Ugyanígy a növénytermesztés frontján is szükség van a professzionális eszközökre vetéshez, trágyázáshoz, betakarításhoz, a termény tisztításához.

A keféket kezdetben kézi használatra tervezték, de a technológiai fejlődés a kefe ipart sem kerülte el. A fárasztó sikálás, dörzsölés nagy állóképességet kíván és gyorsan kifárasztja az embert. A kézi kefék méretüknél fogva is kisebb teljesítményre képesek, mint a nagyobb társaik. A mezőgazdasági gépekbe már nagyobb kapacitással rendelkező és gyorsabb munkára képes keféket szereltek.

Gépek és kefék a mezőgazdaságban

A gépek segítségével a zöldségek, gyümölcsök, gabona válogatása, tisztítása, adagolása jóval kevesebb időt igényel és csak minimális emberi erőforrással kell kiegészíteni. A mezőgazdasági gépek munkáját is kategorizálhatjuk aszerint, hogy mennyire kiszámítható és megbízható. A kefék gyártói is hozzá tudnak járulni a munka sikeréhez a magas minőségű termékek tervezésével és gyártásával.

A zöldségek és gyümölcsök előkészítésénél több fajta kefe is szerephez jut, amiket a gépek folyamatosan mozgatnak. A körkefe,a hengerkefe és a tárcsakefe is a mezőgazdasági kefék kategóriáját gyarapítja. Nem is gondolnánk, hogy mennyi mindenhez készül külön kefe. Ezt jelzi az egyes termékek elnevezése is. Létezik például burgonya, répa vagy hagyma tisztításához is alkalmas kefe. A keféket úgy tervezik meg, hogy formájuk, méretük és a kefeszálak alapanyaga is a minél hatékonyabb munkát támogassa. A zöldség lehet kerek, hosszúkás, kisebb vagy nagyobb méretű is, ezért nem mindegyikhez illik ugyanaz a kefe forma vagy éppen méret.

A mezőgazdasági kefe alapanyaga

Az új mezőgazdasági kefe készülhet egy régebbi, már használatban lévő eszköz alapján vagy műszaki rajz felhasználásával is. Ezen a területen jellemzően a szintetikus alapanyagokból gyártott kefék jelentik az uralkodó típusokat. A természetes alapanyagok a mezőgazdasági gépekbe illesztett kefékhez nem illenek olyan kiválóan, mint a műanyag.

A műanyag jóval tartósabb, mint a fa és az állati szőr, nem kopik, sérül olyan könnyen. Ennek köszönhetően a szintetikus töltőanyagot kapott mezőgazdasági kefék évekig bírják a munkát anélkül, hogy le kellene cserélni őket.

Bizonyos keféket olyan gépekben használnak, amiket érhet víz, emiatt is fontos strapabíró anyagokból gyártott kefékkel tervezni. A fa sajnos hamar megérzi a nedvesség károsító hatását és vetemedni kezd, repedezik, nem tartja a formáját. Ha biztosra szeretne menni a megrendelő, akkor modern anyagokra hagyatkozzon és a legújabb gyártási technológiákban bízzon. A kefékre így nem lesz gond hosszú ideig.

A kefe gyártásban jelen vagyunk több évtizedes múlttal és tapasztalattal a hátunk mögött. Szívesen elkészítjük azokat a keféket, amik a mezőgazdaságban rendszeresen alkalmazott feladatokat egyszerűsítik le. Forduljon bizalommal a vállalkozásunkhoz és rendeljen modern igényekhez tervezett, hagyományos technológiával készült termékeket! Megtartottuk, ami bevált és kiegészítettük olyan alapanyagokkal és megoldásokkal, amik jobbá tudják tenni a termékeinket.

Az első lépés a kapcsolatfelvétel, majd pedig az igények és elképzelések ismertetése. A honlapunkon megtalálja az elérhetőségeinket, kollégáink várják a megkeresését. 

Telefon:+36-1-322-7344
E-mail:1001kefe@gmail.com