Blog

//

1001 Kefe Bt.

Miért hasznos a zöldségmosó kefe?

Miért hasznos a zöldségmosó kefe?

A zöldségmosó kefe olyan konyhai eszköz, ami nincs minden konyhában, mégis érdemes megfontolni a beszerzését. Nélkülözhetetlen egy ilyen kefe a háztartásból?

Mosás nélkül nincs sütés-főzés

Alapvető konyhai szabálynak számít, hogy mindent meg kell mosni, a mi a vágódeszkára kerül. A piacról, boltból, kertből érkező zöldségek, gyümölcsök mindegyike a vízcsap alá kerül, mielőtt felszeletelnék vagy beleharapnának. Természetesen ez azokra az ételekre vonatkozik, amiknek a héját nem távolítják el feldolgozás vagy fogyasztás előtt. Sok fajta zöldség és gyümölcs van, aminek nyugodtan el lehet fogyasztani a héját is, mert emészthető, na és nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat is.

Az egyes termékek különböző helyről érkeznek, így az esetek nagy részében nem tudhatjuk mivel kezelték őket, milyen anyagokkal érintkeztek. A zöldségek és gyümölcsök héján számtalan szennyeződés maradhat, ezzel együtt pedig baktériumok is tanyázhatnak a felszínükön. Sajnos a növényvédő szerek változó koncentrációban vannak jelen a zöldségek, gyümölcsök külsején. Az alma, a zeller vagy a paradicsom is rendkívül szennyezett termékeknek számítanak. Az így elfogyasztott termék könnyen okozhat valamilyen egészségügyi problémát.

A citrusokkal különösen vigyázni kell, mert a külföldről érkező termékek héját vegyszerekkel kezelik, tartósítják, amik fogyasztásra alkalmatlanná teszik azokat.

Kefélje le a vegyszereket!

A mosást is lehet jól és kevésbé jól csinálni. Van, aki csak leöblíti amit vásárolt, van, aki beáztatja és van, aki alaposan ledörzsöli. Ha biztosra akar menni és szeretne minden baktériumtól megszabadulni, különösen a nyersen fogyasztott zöldségek, gyümölcsök esetében, akkor a víz nem elég. Önmagában a víz kevés, de ha kézbe vesz hozzá egy  zöldségmosó kefét is, akkor máris nyugodtabban fogyaszthatja a zöldséget gyümölcsöt.

A zöldség és gyümölcs keményebb héjú változataihoz nyugodtan lehet erre a célra tervezett kefét használni. Az olyan zöldségekhez, mint a gomba, aminek puha a héja, külön gombakefe is elérhető. A kefék használata is befolyásolja, mennyire lesz sikeres a tisztítás.

Vigyázzon a kefékre is, ne csak az ételekre!

Mindig száraz, tiszta kefével szabad csak nekifogni a zöldségmosásnak. A természetes alapanyagú keféket nem szabad áztatni vízben vagy még nedvesen elpakolni, mert tönkremennek, penészedhetnek. A legjobb felakasztva tárolni a keféket. Az sem célravezető, ha túl gyorsan akarják a fa testtel rendelkező kefét kiszárítani, mert a hő képes szét repeszteni a fát. Ha véget ért a kefe élete, ne dobja ki! A kiszolgált, természetes anyagból készült háztartási keféket komposztálni is lehet vagy eltüzelni, így többféle módon is segítik a háztartási feladatok ellátását.

A háztartási kefék változatos kínálatban elérhetőek, ha egy üzletben szemügyre vesszük a felhozatalt. A vásárlók szívesen visszatérnek oda, ahol minden eszközt egy helyen megtalálnak, amire csak szükségük van.

A konyhában praktikusnak bizonyuló zöldségkefe mellett egy másik fajta kefe is helyet kap, ez nem más, mint az üvegmosó kefe. A túlságosan szűk szájú üvegeket csak ilyen kefével lehet megszabadítani a belsejükre rakódott maradékoktól.

Önnek is az a fontos, hogy a vásárlói elégedettek legyenek és amit keresnek, azt az Ön kereskedésében találják meg? A kefegyártásban a mi cégünk kiemelkedő helyet foglal el, mert az évtizedek óta fennálló kefe manufaktúrát a fejlődésnek rendelte alá. A termékeinkről szívesen nyújtunk tájékoztatást, csak lépjen kapcsolatba velünk az elérhetőségeink egyikén.

Telefon:+36-1-322-7344
E-mail:1001kefe@gmail.com