Blog

//

1001 Kefe Bt.

Milyen kefe, mire jó? Modern vagy hagyományos kefét válasszon?

Milyen kefe, mire jó? Modern vagy hagyományos kefét válasszon?

A keféket súrolásra használhatjuk, de sokféle okból lehet súrolni, így a kefékből is többféle készül. 

A keféket alapvetően két csoportra oszthatjuk, a kefegyártásban a hagyományos és a modern technológia alapján készítik őket. Az előbbieket a természetes anyaghasználat jellemzi, az utóbbiaknak pedig a gyártásánál a szintetikus anyagok jelennek meg.

A két kefe típus összehasonlítása

A természetes alapanyagú kefék

A választás elsőre talán nem egyértelmű. Milyen különbségeket lehet a két fajta kefe típusnál konkretizálni, ami a döntést meg tudja könnyíteni?

Amennyiben a hagyományos keféket vesszük górcső alá, ki kell emelni a természetes anyaghasználatot. A kefe teste fa, a sörtéje pedig valamilyen állati szőr, illetve sörte. Ez környezetbarátabbá teszi őket, még akkor is, ha állati, növényi eredetű anyagokról van szó.

Az ilyen kefék alkalmazása akkor ajánlott, amikor kíméletes kefe használatra van szükség. A karcolástól és sérülésektől meg lehet kímélni az anyagot, az adott felületet a puha sörtéjű kefével. Az ilyen kefe környezetbarát, nem terheli hulladékkal a környezetet. Az anyag miatt azonban rövidebb élettartammal kell számolni is.

Meg kell említeni azt is, hogy az állatszőr kefék általában drágábbak, mivel természetes anyagokból készülnek és emiatt a gyártási folyamatuk bonyolultabb. A karbantartásuk és a tisztításuk gyakran időigényesebb, mivel a szőrszálak hajlamosak a penészesedésre és a baktériumok elszaporodhatnak rajtuk.

A szintetikus alapanyagú kefék

A szintetikus keféknek az erőssége az ellenálló anyagban rejlik. A durvább feladatok meg sem kottyannak nekik, kopással, vegyi anyagokkal szemben is erősek maradnak. Ebből következik, hogy kényes felületekhez nem ajánlott a használatuk. Főleg mindennapi használatra, ipari tisztításhoz ajánlják őket.

A szintetikus kefék mesterséges anyagokból készülnek, amelyek olcsóbban előállíthatók, könnyebben tisztíthatók és karbantarthatók. Sajnos a szintetikus anyagok előállítása és lebomlása környezetkárosító hatású, emiatt egy kefegyártó terméke sem környezetbarát.

A kefegyártó cégünktől mindkét típust meg tudja rendelni.

Telefon:+36-1-322-7344
E-mail:1001kefe@gmail.com