Blog

//

1001 Kefe Bt.

Tradíció és haladás: kefekötő régen és ma

Tradíció és haladás: kefekötő régen és ma

A kefekötő mestersége egy régi, patinás szakma, ami sajnos manapságmár kihalófélben van. A manapság működő kefekötők,illetve kefekötésre specializálódottcégek többnyire a régi hagyományokra épülő, családi vállalkozások, amikévtizedek óta működnek, és készítik színvonalas termékeiket.

Cégünk nívós,megbecsült családi vállalkozás, amit 1920-ban, a kefekötő nagypapa alapított. Azóta, kisebb-nagyobbváltoztatásokkal, de a lényeget nem elhagyva, kiváló termékeket készítenek aleszármazottak közreműködésével. A nagypapa után következő generációk is résztvesznek az üzlet életben tartásában, és a mesterséget kitanulva, kefekötőként dolgoznak a családicégben.

Ez manapság igaziritkaságnak számít, ahogyan az is, hogy valódi, hamisítatlan, értékesmestermunka készüljön, ami nemcsak szép, de tartós is. A kefekötésnek három nagy területe van, a kefekészítés, az ecsetekkészítése, valamint ide tartozik a cirokseprű készítése is. A kefekötő mesterek természetesalapanyagokkal dolgoznak, ennek megfelelően minden elkészült kefe, ecset ésseprű kiváló és időtálló darab lesz, amit sok-sok évig lehet használni éshasznosítani. A kefekötő legelőszöra kefe foglalatát készíti el, alapesetben fából, faragással, esztergálással, abelefúrt lyukakba pedig a sörték kerülnek. A sörték mindenféle állatszőrbőlkészülhetnek, ló, vaddisznó, kecske, de lehet mókus, borz, vagy akár menyétszőris a kefe alapja. A szőrt ragasztással rögzítik vagy belekötik a kefe fejébe.

A kefekötők termékeit nagyon széles körben használják, hiszen azipartól a mezőgazdaságon át a háztartásokig és a műtermekig mindenhol szükségvan kefékre, ecsetekre, illetve seprűkre. A cipőkefe, a festőecset, a tojáskenőecset, a lócsutakoló, a mázoló kefe, a hajkefe, a mezőgazdasági, vagy az iparikefe mind a kefekötő keze munkája. Ajó kefe ismérve, hogy nem áll összevissza és nem hullik a szőre sok használatután sem.

cégünk régen ésezután is nagy hangsúlyt fektet az igazi mestermunkára, és ennek megfelelőenkészíti termékeit, kiváló ár-érték arányban. Minden érdeklődőt és vásárlótszívesen látunk, aki kiváló keféket vásárolna. Forduljon hozzánk bizalommal, éslépjen kapcsolatba velünk a megadott elérhetőségeink egyikén!